Inbrott i området

En familj på Bandyvägen har haft påhälsning i sitt garage under onsdag 25/8 eller torsdag 26/8 och blivit av med en helt ny grå pojkcykel av crossmodell med en dödskallebild på sadeln, vilket upptäcktes fredag förmiddag 27/8. Garaget var tidvis olåst och det är oklart om stölden skett under dag- eller nattid. Stölden har polisanmälts.

Det är viktigt att låsa dörrar som ej är under uppsikt, för att förhindra eller försvåra tillgrepp av egendom. Lås cykeln även inne i garaget och notera helst cykelns ramnummer, så förenklas polisens arbete att reda ut upphittat gods som anmälts förlorat.

Håll uppsikt på obekanta bilar och personer i vårt område, då det med jämna mellanrum passerar ligor som rekogniserar och kartlägger område efter område. Notera eventuellt nummer på misstänkta bilar, vilket kan underlätta senare utredning.
Polisanmäl alltid stölder.

Berätta för närmaste grannar och gärna även för närmaste kontaktombud för grannsamverkan vid frånvaro under flera dagar. Nu börjar det bli mörkare kvällar och nätter, och då kan det vara bra att använda ett par timers med olika tidsinställningar för smålampor, så att huset inte ser kolmörkt ut då man inte är hemma.

Britt-Mari Olofsson
Samordnare för kontaktombuden